Oldal kiválasztása

Számomra a megoldásfókuszú coachinggal való találkozás hihetetlenül felszabadító erejű volt. Ugyanis ahelyett, hogy az éppen aktuális problémámhoz vezető utat kutatva, elemeztem volna, hogyan is kerültem oda ahova, mit kellett volna tennem vagy másképp tennem, inkább arra fordította a figyelmet, ahová el szeretnék jutni.

Akkori coachom segítségével a megoldáson dolgoztunk. Azon, hogy hogyan lesz, amikor már elértem azt az állapotot, amelyet szeretnék megtapasztalni?

Azon, hogy mik azok az erőforrásaim, amelyek támogathatnak engem az úton? Azon, hogy hogyan fogok eljutni a saját magam által megcélzott állapothoz.

Talán nem túlzás, ha azt mondom, számomra átütő élmény volt. Szerelem első alkalommal. Ennek már jó pár éve és mind a mai napig csodálattal tölt el az egyszerűsége, az, ahogyan az ügyfélre fókuszál. Az is, ahogyan az ügyfél saját felismerései által a tekintetét az akadályokról a megoldásra irányítja, a saját megoldására. Mindezt teszi olyan hihetetlen bizalommal az ügyfél irányába, amely szintén az egyik alappillére a megoldásfókuszú coachingnak. Hiszen ki más lehetne a leginkább szakértője az ügyfél helyzetének és a számára leginkább működő megoldásnak, ha nem maga az ügyfél.

Ezt viszem tovább a coacingjaim alkalmával, hogy támogassam az ügyfeleket a számukra leginkább működő megoldásaik megtalálásában.