Oldal kiválasztása

Közhely, de attól még igaz, hogy egy rohanó, gyorsuló világban élünk. Egyre kevesebbet beszélgetünk, sokszor magunkra kevés időt szánunk. Tesszük a dolgunkat. Mindenki pörög a saját mókuskerekében, mindenki el van foglalva a saját problémáival. Nem figyelünk a másikra, nem beszélgetünk vele, nem akarjuk hallani a másik panaszait, nekünk is van elég.

A panaszkodás nem is visz előre, a múltban tart bennünket és persze sokszor azt sem tudjuk, hogy mit kezdjünk vele, mit mondjunk a másiknak. Tanácsot adjunk? Kezdjük el vigasztalni, kisebbnek láttatni a problémáját – ó nem is olyan nagy gond ez, majd holnap jobb lesz, elmúlik ez is, igazad van, mondd is meg – és hasonló jó tanácsok.

Van persze, amikor egy-egy ilyen tanács, mondat segít, néha átlendít dolgokon. Viszont egy idő után a probléma visszatérhet, mint egy minta csak valahogy máskor, máshol, más valakivel és ismét rosszul érezzük magunkat. Ebben a probléma mókuskerékben pörgünk tovább. A saját gondolatainknak, problémáinknak és kérdéseinknek a mókuskerekében.

A megoldásfókuszú coaching beszélgetések esetében a jövőre, a célokra és a megoldásokra helyezzük a hangsúlyt. A célhoz vezető út építő kövei pedig azok az erőforrások, amelyek bennünk vannak, csak valahogyan megfeledkezünk róluk a probléma súlya alatt.

Ebben, a számunkra legmegfelelőbb megoldás megtalálásában segít a megoldásfókuszú coach.

Így dolgozom én is. Az ügyfelembe vetett maximális bizalommal, figyelemmel, kérdésekkel, az erőforrásokra való építkezéssel, azzal a fókusszal, ami az erősségekre figyel.

Ha neked is van egy megoldásra váró problémád, megválaszolásra váró kérdésed, ha elakadtál az életed valamelyik területén, hívj, keress, kérj időpontot.