Oldal kiválasztása

Amikor ezt a két szót használjuk többnyire a második felével, az erőforrással kalkulálunk, a munkaerejével, a munkabérrel, a személyi jellegű költségekkel, az erőforrás hatékony felhasználásával, betöltött szerepével a hozzáadott érték megteremtésében.

Egyre több szervezet ismeri fel az emberi összetevő fontosságát, ezért figyelmet szentel a munkavállalói élménynek és a munkahelyi jóllétnek, well beingnek.

A munkavállalók egyre inkább érzékenyek arra és folyamatosan figyelik is, hogy a szervezet, amelyben dolgoznak, milyen mértékben értékeli a munkájukat és hozzájárulásukat a vállalat sikeres működéséhez, valamint mennyiben törődik a jóllétükkel.

Ennek feltárásában, bevezetésében és működtetésében tud többek között segítséget nyújtani a HR Partner coach.

Miért egyre fontosabb a szervezetek számára, hogy erre figyelmet fordítsanak? A munkavállalók jelentős része, kb. 50 %-a 2025-re az Y és a Z generáció tagjai közül kerül majd ki, akik teljesen más szemléletet képviselnek azzal kapcsolatban, hogyan szeretnék magukat érezni a munkahelyen.

Ezért sem mindegy, hogy van-e, aki ezekben a kérdésekben segítségére van a tulajdonosnak, ügyvezetőnek, hogy az emberi erőforrás a jövőben is emberi és erőforrás legyen.